Home Netwerken in de zorg Train de trainer Netwerken voor een baan Training & workshop Eye opener Training in onderdelen Digitale training contact

De training-workshop in onderdelen
Alle aspecten van het netwerken worden in de training en workshop aan de hand van voorbeelden uit de praktijk behandeld. Bij de 'incompany trainingen en workshops' worden de praktijksituaties toegespitst op de organisatie. Hierbij worden aan de hand van brainstormsessies de situaties waar de medewerkers in de praktijk mee te maken krijgen geïnventariseerd.

Het internetprofiel
Het internetprofiel is een belangrijk referentiekader bij het netwerken. Hoe stel je een goed internetprofiel van jezelf op en waar moet je hierbij op letten?

Communicatie
Bij netwerken draait alles om communicatie, zowel verbaal als non verbaal. Is de boodschap die de zender uitzendt hetzelfde als de boodschap die de ontvanger ontvangt? Dit onderdeel wordt uigebreid behandeld aan de hand van voorbeelden uit de praktijk en het uitvoeren van praktijkopdrachten.

Personal Branding
Personal branding is het jezelf als merk neerzetten. Hoe kun je gebruik maken van je persoonlijke vaardigheden met betrekking tot het netwerken? Hoe kun je opvallen tussen alle grijze muizen.

Kijken naar de toekomst
Als je niet weet wat je zoekt, zul je het nooit vinden. Het stellen van duidelijke en heldere doelen vormen het uitgangspunt van netwerken.

De Elevator Pitch
Hoe ontwikkel je een goede elevator pitch? Hoe vertel je kort, helder en duidelijk wie je bent, wat je doet en wat je wilt bereiken?

Out of the box
Creatief denken en handelen in relatie tot netwerken. Verbanden kunnen leggen die tot verrassende resultaten kunnen leiden.

Netwerken en de social media
Het internet heeft aan netwerken een enorme dimensie toegevoegd. Virtueel netwerken maakt het mogelijk om in principe met iedereen en ten aller tijden in contact te komen en contacten te onderhouden. Waar er vroeger geografische beperkingen waren, ligt de wereld voor iedereen open. Toch is er één groot verschil tussen virtueel en fysiek netwerken. Virtueel netwerken is enkel en alleen verbaal communiceren. Als we van de stelling uitgaan dat communicatie voor meer dan de helft uit non-verbale communicatie bestaat, ontbreekt er bij het virtueel netwerken een belangrijk deel van de interactie tussen personen. Bij internet daten kun je op een relatief makkelijke manier met een ander in contact komen. Echter een echte klik zal pas ontstaan wanneer je de ander in levenden lijve hebt ontmoet. Dit zelfde geldt ook voor het netwerken. In de workshops leer je hoe je de social media slim kunt inzetten om te bouwen aan een kwalitatief en kwantitatief sterk netwerk.

Het netwerkgesprek
Hoe voer je een constructief netwerkgesprek? Wat zijn de etiquetten van een goed netwerkgesprek?

Relatiebeheer
Het investeren in de kwaliteit van je netwerk door het onderhouden van je contacten.

Referentiekaders
Werken aan je referentiekaders. Zorgen voor een congruente beeldvorming.

Waarom netwerken niet werkt
Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk leer je de valkuilen bij het netwerken te omzeilen.

Het rendement van netwerken
Wat mag je van jouw netwerk verwachten en wat heb je jouw netwerk te bieden?

Netwerken in de praktijk
Wat is het belang van proactief netwerken, wat zijn belangrijke netwerkmomenten en wat bieden netwerkorganisaties?

Speeddating
Om alle geleerde vaardigheden in de praktijk te brengen wordt de training afgesloten met een speeddating sessie. Speeddating wordt in de praktijk steeds vaker toegepast om in korte tijd zoveel mogelijk contacten te leggen.

Circle netwerktrainingen & workshops - Waalkade 13 - 6511 XP Nijmegen - 06 401 243 58 - info@netwerktraining.com